Столові вина можна продавати без ліцензії

ДФС листом від 15.11.2016 № 24600/6/99-95-42-01-15 зазначила, що роздрібна торгівля виключно столовими винами може здійснюватися суб’єктами господарювання без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Дія Закону «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» не поширюється на роздрібну торгівлю винами столовими, крім випадків, передбачених цим Законом, а також на виробництво вин виноградних і плодово-ягідних, медових напоїв, наливок і настоянок, виготовлених громадянами в домашніх умовах для власного споживання.
Варто зазначити, що при провадженні господарської діяльності необхідно враховувати обмеження щодо продажу та споживання столових вин, встановлені ст. 15-2, 15-3 Закону: заборонено продаж у закладах охорони здоров’я (крім споживання столових вин на території санаторіїв у спеціально відведених місцях), у навчальних закладах, на зупинках транспорту, в підземних переходах, неповнолітнім тощо.

Просмотров: 357

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 04.05.2018