Спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації)

24.04.2015 року Президент України підписав ЗУ «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» щодо спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації)» від 07.04.2015 р.

Зміни передбачають, що обмеження, передбачені ст. 35 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» будуть застосовуватися лише до юридичних осіб, яка перебуває в процесі припинення шляхом ліквідації, при перетворенні юридичної особи дані обмеження застосовуватись не будуть.

Закон встановлює, що державний реєстратор має право залишити без розгляду документи, які подані для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті злиття, приєднання, поділу або перетворення, якщо в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про те, що юридична особа, яка припиняється в результаті поділу, має не закриті відокремлені підрозділи, доля яких розподільчим балансом не визначена.

Також, передбачається, якщо в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про те, що така юридична особа має не закриті відокремлені підрозділи, державний реєстратор повинен одночасно внести до Єдиного державного реєстру відповідні зміни до відомостей про ці відокремлені підрозділи в частині належності до юридичної особи – правонаступника, на підставі відомостей поданих юридичною особою, що припиняється.

Закон набрав чинності 29.04.2015 року.

Просмотров: 224

Добавил: Юрист SABICOM

Дата добавления: 07.05.2018